HerbArt. Botànica i creació artística.

L’exposició «HerbArt: botànica i creació artística» presenta el resultat de les recerques i les produccions artístiques i documentals realitzades amb motiu de la trobada amb el mateix nom, que va tenir lloc l’abril de 2019, en diverses seus acadèmiques, científiques i institucionals de la ciutat de Barcelona.

D’altra banda, la publicació HerbArt, confluències entre art i ciència, a càrrec d’Edicions UB, que conforma un recull de les produccions resultants entre els participants en el marc del projecte “HerbArt”, tant articles científics com treball col·laboratiu. Aquest es va configurar en una trobada dels artistes i investigadors en botànica participants al llarg d’una setmana de dedicació completa amb l’objectiu de compartir interessos i mètodes, per identificar territoris de col·laboració interdisciplinària i trobar confluències entre la creació artística, la genètica, l’evolució de les plantes i la cultura. La publicació serà presentada públicament durant l’acte d’inauguració de l’exposició a la Sala Josep Uclés el dia 1 de juny.

Tots dos projectes s’han dut a terme sota la coordinació d’Eva Figueras i Mar Redondo, professores, artistes i investigadores de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, sent liderat conjuntament amb Teresa Garnatje, de l’Institut Botànic de Barcelona, i en Joan Vallès, de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació.

https://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/noticies/2021/05/056.html

http://www.ub.edu/cultura/activitats/exposicions/herbart-botanica-i-creacio-artistica

https://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/noticies/2021/05/057.html