CULTURES D’AVENIR: repensar des de la creació artística temes de vital importància per la supervivència. (Workshop a París del 1 al 5 de novembre)

S’ínica el projecte europeu Cultures d’Avenir conceptualizat i cogestionat per l’Oficina franco-alemanya de joventut (FGYO), pel Centre Pompidou de París, Haus der Kulturen der Welt de Berlín i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on participa el Màster Universitari PRODART (Producció i Recerca Artística) de la Facultat de Belles Arts (UB).

El projecte té com a objectius desenvolupar una reflexió sobre la implicació de la societat en el sector artístic i promoure iniciatives remarcables amb aquells que avui estableixen les bases per al món cultural de demà.

Durant cinc mesos, 25 estudiants d’universitats i escoles d’art franceses, alemanyes i catalanes desenvoluparan una sèrie de projectes creatius en línia per treballar les temàtiques que proposa el programa: paritat i gènere; discriminacions; emergència climàtica i inclusió i intercanvi de coneixements.

La primera trobada tindrà lloc aquesta setmana a París al Centre Pompidou, on participen els estudiants Teresa Minguell i Martín Kaulen  del nostre Màster. El CCCB  acollirà l’esdeveniment de clausura del projecte del 9 al 11 de Març on participaran tots els estudiants de 2on curs del Màster.

El projecte forma part de la presidència francesa del parlament Europeu durant el primer semestre del 2022.

Àngels Viladomiu .
Coordinadora del Màster ProdArt (UB)

https://www.lavanguardia.com/vida/20211102/7834086/barcelona-paris-berlin-unen-pompidou-formar-nuevos-talentos.html