Performance participativa d’Eva Marín

Dissabte 22 de gener

l’Eva Marín planteja una acció performativa participativa que explora el relat simbòlic que una part del món polític ha erigit en el paisatge de muntanya català. La proposta està basada en un moment específic de la biografia de Jordi Pujol, quan, com ell mateix explica a les seves memòries, va decidir reconstruir Catalunya al cim del Tagamanent.

En una revisió crítica d’aquella excursió, l’artista proposa la utilització d’un dispositiu que limita la visió panoràmica de les vistes des del cim, així com la lectura compartida amb les veus superposades de textos polítics, per tal de provocar una esquerda en l’ideal heroic, patriarcal, i de conquesta que vincula política i excursionisme.

L’activitat performàtica forma part del projecte de recerca  “Cims, conquestes i esquerdes” recentment becat per la Generalitat de Catalunya.

Inscripcions: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdl4Bthk-4exDnq73Yvg-neFrZpVZARx_XuZIrYzpMvaTpEAA/viewform?usp=sf_link