35 Sentències. Col·lectiu Declamatori. Tecla sala. 7 d’abril

“35 Sentències” és la lectura col·lectiva de les Sentències sobre art conceptual de Sol Lewitt, seguint unes pautes numèriques que relacionen el text i l’ordre en el qual es troben les lletres en l’alfabet. Una proposta del col·lectiu Declamatori, format per professors i investigadors de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Les sentències, escrites aforísticament l’any 1968, són una reflexió sobre la naturalesa de l’art i de l’artista conceptual, dels judicis, conceptes, i tipus de raonaments que haurien d’esgrimir en relació amb aquest corrent artístic. La proposta que presenta el col·lectiu Declamatori vol seguir l’estela assertiva declamatòria del text original de Lewitt, en l’homenatge-reinterpretació que li rendeix John Baldessari amb la seva performance “Baldessari sings Lewitt” l’any 1972, en què l’artista canta cadascuna de les trenta-cinc declaracions sobre art conceptual, tot taral·lejant diferents sintonies de cançons populars. Amb la incorporació d’un sintetitzador de veu, “35 Sentències” es modula i estructura com a una lectura numèrica que interpreta els codis del propi llenguatge gramatical i el de la programació. Un passeig entorn de les infinites línies numèriques que envolten qualsevol text absorbit per l’imperi de la digitalització i que ens acompanya en el nostre dia a dia.

El col·lectiu Declamatori, amb Eugènia Agusti, Montse Carreño, Jo Milne, Laia Moretó, Raquel Muñoz, Cristina Pastó, Eloi Puig i Martí Ruiz, forma part de l’equip de recerca In>tra2 i ha construït una partitura específica per a la lectura de l’acció a partir de la proposta d’Antonia Vilà, comissària de l’exposició “El llibre com a present continu. Llibres d’artista al voltant de les poètiques conceptuals”, produïda pel Centre d’Art Tecla Sala l’any 2021. Aquesta partitura és la segona publicació de la col·lecció Partitures Futures creada dins del marc del mateix equip de recerca amb la intenció de difondre les seves experimentacions vinculades amb l’oralitat i als nous sistemes d’impressió.

http://www.teclasala.net/detallActe.aspx?1tUWm2lEkqazAxYWoAgyhcshZjIR3SLWbZtTyS3oB5hdfBUqazB