“Apolipoprotein A-IV measurements in paired venous and fingerprick blood samples: Agreement analysis”

“Apolipoprotein A-IV measurements in paired venous and fingerprick blood samples: Agreement analysis”

El Grup de Recerca de Metabolisme Lipídic, al qual està vinculat CEREMET, ha publicat recentment a la revista Clinica Chimica Acta (https://doi.org/10.1016/j.cca.2019.11.013) un estudi de concordança entre els nivells d’ApoAIV en plasma obtingut per vena i plasma capil·lar obtingut per punció a dit on s’ha vist que la sang capil·lar és una mostra vàlida per mesurar aquest paràmetre.

L’ApoAIV és una apolipoproteïna que en humans és sintetitzada exclusivament pels enteròcits de l’intestí prim, i els seus nivells a plasma s’associen a la funcionalitat i a l’arquitectura de la mucosa intestinal. S’ha proposat, per tant, que l’ApoAIV podria servir de biomarcador de l’estat funcional o patològic d’aquest teixit.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*