Joves Traders Catalans, una associació juvenil dins el món de les finances

Joves Traders Catalans és una associació juvenil orientada al món de les finances i les inversions creada per estudiants de la Facultat.

Aquesta entitat pretén ser un lloc d’unió per a les persones que tinguin curiositat per conèixer el funcionament del món de les finances (i fer èmfasi, sobretot, en els mercats financers, de valors, divises, etc.). Com que és una associació juvenil registrada, no té fins lucratius. El seu objectiu és desenvolupar coneixements en què tothom pot aportar-hi alguna cosa nova, exposar-la, discutir-la i contribuir a l’aprenentatge col·lectiu.

Aquesta entitat es funda perquè els estudiants puguin comentar, opinar, debatre i, sobretot, formar-se a través dels fòrums i materials didàctics que es troben dins la seva pàgina web http://www.jovestraderscatalans.com/ (actualment en construcció). En aquest espai, els integrants podran llegir i comentar les anàlisis que facin els diaris (tant especialitzats com generalistes) de les principals empreses espanyoles i mundials. En el fòrum es debatran temes financers d’actualitat amb tots els altres integrants. A més, es podrà accedir gratuïtament a un espai amb material didàctic constantment actualitzat i revisat, on hi ha diversos llibres i articles (que, en cap cas, incompleixen els drets d’autor).

Des del web s’informarà de les xerrades setmanals que se celebrin a la Universitat de Barcelona i, també, dels seminaris gratuïts que estan preparant amb traders de tot l’Estat, day-traders (especuladors), directors financers, inversors,  brokers, presidents d’associacions financeres reconegudes, etc. A la mateixa aula on es duran a terme aquests actes, també es disposarà d’un projector amb el qual, juntament amb una plataforma virtual de trading, se simularà la compra i la venda amb diferents instruments financers i, d’aquesta manera, es reforçarà la teoria amb la pràctica.