Gracmon

MENU
Gracmon - Grup de Recerca en Història de l'Art i del Disseny Contemporanis

Jornades Internacionals L’Actualitat del Clàssic

Els dimarts 8, 15, 22 i 29 de maig de 2012 tindran lloc a Barcelona les primeres Jornades Internacionals L’Actualitat del Clàssic, organitzades pel grup de recerca GRACMON del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, i pel Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona (MEAM).

El llenguatge clàssic ha estat, indubtablement, un referent ineludible de la cultura al món occidental. El model clàssic ha perviscut fins als nostres dies, tot mantenint la seva legitimitat i el seu poder de seducció en el decurs de la història de la nostra societat. Recuperat, interpretat, evocat i, a vegades, fins i tot menystingut, el clàssic s’ha convertit en un ideal irrepetible, sense parangó.

En l’àmbit de les arts plàstiques contemporànies, la rellevància i l’interès estratègic del component clàssic ens permeten obrir un debat molt suggerent. Les I Jornades Internacionals L’Actualitat del Clàssic se centren, precisament, en la relació entre el clàssic i l’activitat creativa dels segles XIX i XX. Les Jornades aprofundeixen, doncs, en la complexitat i ambigüitats inherents a la recepció i viabilitat del model clàssic en el context contemporani,  un context incomprensible al marge de la ruptura amb el passat, però alhora inexplicable si prescindim dels seus vincles amb aquest passat.

Totes les sessions tindran lloc de 19 a 21h. L’entrada és lliure i gratuïta.

Programa “Jornades Internacionals L’Actualitat del Clàssic”