Gracmon

MENU
Gracmon - Grup de Recerca en Història de l'Art i del Disseny Contemporanis

“Vestigis del Modernisme. Obrim el teló” a Sant Boi

Cartell Putxinel·lis als 4 GatsL’exposició Vestigis del Modernisme. Obrim el teló, comissariada per Teresa-M. Sala dintre del projecte de Gracmon Espais d’oci a la Barcelona de 1900 es trasllada a un nou espai. Produïda pel Museu Abelló (Mollet del Vallès) i adaptada per l’Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, recorre la Xarxa de Museus Locals i restarà al Museu de Sant Boi fins al 25 de novembre.

La mostra sorgeix del descobriment dels vestigis excepcionals que el pintor Joan Abelló (1922-2008) havia anat atresorant al llarg d’una intensa trajectòria dedicada a la pintura i al col·leccionisme que procedeixen, en gran part, de qui va ser el seu mestre, el pintor Carles Pellicer (1865-1959).

Obrim el teló és una recreació de les arts escèniques mitjançant obres del fons del Museu Abelló i algunes peces procedents de l’Institut del Teatre i del Museu d’Art de Cerdanyola. A partir de l’evocació escrita per Joan Abelló a l’obra L’hora del te (1961), s’han escollit escenes que al·ludeixen al teatre, la música i la dansa, síntesi de l’ideal de l’art total del Modernisme.

Reportatge gràfic