Gracmon

MENU
Gracmon - Grup de Recerca en Història de l'Art i del Disseny Contemporanis

CronoSDB, cronologia online del disseny a Barcelona

El dia 19 de juny es presenta a la Facultat d’Història de la Universitat de Barcelona la versió beta de la web cronoSDB (cronologia del Sistema Disseny Barcelona), un projecte de Grup de Recerca en Història i de l’Art i el Disseny Contemporanis (Gracmon).

cronoSDB és una cronologia interactiva que mostra la història del disseny dels últims 100 anys a Barcelona. Amb informació de més de 120 dissenyadors i 50 d’empreses, la cronologia recull també centenars d’esdeveniments relatius a escoles de disseny, publicacions, i associacions profesionals i centres de promoció.

cronoSDB ofereix així una panoràmica diacrònica del Sistema Disseny Barcelona, integrat per la demanda de serveis de disseny (empreses), la oferta (dissenyadors) i la cultura del disseny (associacions, escoles, etc.).

La web està en procés de desenvolupament, quant a contingut i interfície, i es presenta en versió beta.

cronoSDB és producte del projecte de recerca finançat El Sistema Disseny Barcelona: Visualització i genealogia històrica i dirigit per l’Anna Calvera. Forma part de GracmonDocs, la sèrie de microsites monogràfics de Gracmon, a la que també pertany cronoFAD.

Presentació:
Dia: 19 de juny
Hora: 19,30h
Lloc: Facultat de Geografia i Història, UB Raval
c. Montalegre, 6  (davant CCCB)
5è pis – Departament Història de l’Art