Gracmon

MENU
Gracmon - Grup de Recerca en Història de l'Art i del Disseny Contemporanis

Simposi: Visions de la naturalesa a les arts del 1900. Resum de la Jornada

visions

El Simposi Visions de la naturalesa a les arts del 1900, celebrat els dies 25,26 i 27 de novembre, va recollir els resultats de les recerques realitzades durant l’any 2015 per investigadors integrants del Projecte La relació de les arts i la natura. Biologia i simbolisme a la Barcelona de 1900, dirigit per Teresa-M. Sala. L’objectiu del Simposi era estimular la reflexió sobre les diferents percepcions del concepte de naturalesa. Durant el Simposi es mostraren diferents “visions” de la naturalesa manifestades entre els segles XIX i XX en quatre eixos temàtics: la conservació medioambiental i patrimonial, el viatge de descoberta i l’excursionisme, la literatura, la plàstica, la dramatúrgia i l’espai lúdic infantil.

Us recomanem llegir el resum acurat de cadascuna d’aquestes “visions” a la notícia elaborada per Irene Gras per al Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona: Les visions de la naturalesa a les arts del 1900.