Gracmon

MENU
Gracmon - Grup de Recerca en Història de l'Art i del Disseny Contemporanis

La Filmoteca de Catalunya i la Universitat de Barcelona participen en un projecte europeu per crear una plataforma digital sobre cinema i ciutats

La Universitat de Barcelona, a través del Grup de Recerca d’Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON), i la Filmoteca de Catalunya participen en el projecte europeu Innovative e-environment for Research on Cities and the Media (I-Media-Cities), que consisteix a crear una plataforma digital per a la recerca sobre cinema i ciutat. En el marc d’aquest projecte, es recopilaran centenars de pel·lícules relacionades amb alguna de les nou ciutats europees que formen part de la iniciativa: Barcelona, Brussel·les, Bolonya, Torí, Viena, Estocolm, Copenhaguen, Frankfurt i Atenes. L’objectiu és estudiar-ne la història i els canvis que han experimentat, i alhora investigar la història dels mitjans audiovisuals a través de la representació que han fet dels espais urbans.

Més informació aquí