Gracmon

MENU
Gracmon - Grup de Recerca en Història de l'Art i del Disseny Contemporanis

La Filmoteca de Catalunya i la Universitat de Barcelona participen en un projecte europeu per crear una plataforma digital sobre la ciutat filmada

La Universitat de Barcelona, a través del Grup de Recerca d’Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON), i la Filmoteca de Catalunya participen en el projecte europeu Innovative e-environment for Research on Cities and the Media (I-Media-Cities), que consisteix a crear una plataforma digital per a la recerca sobre la ciutat i les seves imatges filmades.

Els participants en el projecte són: la Filmoteca Reial de Bèlgica (entitat coordinadora); la Fundació Filmoteca de Bolonya; l’Institut de Béns Artístics, Culturals i Naturals de la Regió Emília-Romanya; el Museu Nacional del Cinema – Fundació Maria Adriana Prolo – Arxius de Cinema, Fotografia i Imatges (Torí); l’Urban Center Metropolitano (Torí); el Museu del Cinema d’Àustria; l’Institut Suec del Cinema; la Universitat d’Estocolm; l’Institut del Cinema de Dinamarca; l’Institut Alemany del Cinema; l’Arxiu de Cinema de Grècia; la Universitat d’Atenes; la Filmoteca de Catalunya – Institut Català de les Empreses Culturals, i la Universitat de Barcelona.

A més, dos centres s’encarreguen del desenvolupament tecnològic de la plataforma: el Consorci Interuniversitari Cineca i la Societat Fraunhofer per a la Promoció de la Recerca Aplicada. Finalment, la firma iMinds hi participa com a experta en oportunitats de negoci en l’entorn digital.