PRESENTACIÓ LLIBRE

19 d'Abril a les 19h

Sala Gran Campus Raval UB (C/Monalegre 6. Barcelona)

cobertaLluitessecretes.jpg_1117798946

cartell

Coordinat per: Manuel Delgado, Jofre Padullés i Gerard Horta.

Hi intervindran: Manuel Delgado, coautor: Verena Stolke, presidenta de l’Institut Català d’Antropologia i Enric Pubill, president de l’Associació d’Expresos Polítics.

Presentarà l’acte: Pere Quetglas, vicerector d’Informació i Comunicació de la Universitat de Barcelona.

Del 1939 al 1977, milers de dones i d’homes que s’oposaven al règim franquista van haver d’aprendre a viure ocultant la seva identitat tant per protegir-se ells mateixos com per emparar les persones del seu entorn. Amb claredat i exactitud, Lluites secretes revela les tècniques d’ocultació i les normes de seguretat que van permetre a la resistència antifranquista organitzar-se per combatre la dictadura feixista. A l’ombra d’una vida quotidiana estretament controlada per la policia política i els seus confidents, rodava un món paral·lel de moviments, trobades i accions que es planificaven i s’executaven amb una reserva total. Aquesta obra no sols s’endinsa en un univers soterrat a la força, fet de lluita i de generositat, sinó que reflexiona sobre la funció estructuradora que té el secret en qualsevol societat.