Presentació: 

La Línia de Recerca i Acció entorn els Cossos, Gèneres i Sexualitats (LIRACGS), neix l’any 2011 com una iniciativa de persones vinculades a diferents grups de recerca del departament d’Antropologia i Història d’Amèrica i Àfrica de la Universitat de Barcelona.

 

Objectius:

Sota l’aixopluc del GRECS –Grup de Recerca en Exclusió i Control Social-, es fa possible l’obertura d’una nova línia de recerca que s’interessa per temes com la patologització dels cossos, les pràctiques i representacions corporals, la salut sexual i les sexualitats amb altres lògiques identitàries que es desmarquen del paradigma de l’heteronormativitat.

Aquesta nova línia del GRECS té la voluntat de contribuir al coneixement de la diversitat sexual, dels cossos i dels gèneres a partir de la recerca etonogràfica, i esdevenir al mateix temps un espai per a la construcció de noves representacions lliures d’estigma, injuries i exclusió social. LIRACGS creu que la tasca antropològica ha de ser compromesa amb la realitat que l’envolta, i defensa una antropologìa posicionada on la investigació es trobi un diàleg continu amb el context on es desenvolupa i sigui entesa com una eina per a la transformació social.

 

Membres: 

Alba Barbé i Serra

Ana Pérez Declercq

Caterina Canyelles i Gamundí

Jordi Mas i Grau

Jose Antonio Langarita

Livia Motterle

Mercè Falguera

Noemí Elvira Marín

Ruth Muñoz Florit

 

Contacte: 

Web: http://liracgs.wordpress.com/