The Institutions and Political Economy Research Group (IPERG) directed by Prof. Carles Boix welcomes three new Research Fellows.

Germà Bel is a Professor of Economics at Universitat de Barcelona (School of Economics), part of the Departament of Econometrics, Statistics and Applied Economics. He holds a Ph.D. in Economics (Universitat de Barcelona) and a M.A. in Economics (University of Chicago). His research interests are political economy, public sector reform, privatization & regulation, infrastructure and transportation.

Albert Solé is a Professor of Economics at the University of Barcelona and a researcher at the Barcelona Institute of Economics (IEB), where he runs the research program in Fiscal Federalism. His research interests lie at the intersection between public economics, political economy, and urban economics. Most of his work focuses on the political economy of multilayer government. Current research topics include: politics of intergovernmental transfers and infrastructure spending, government accountability and corruption, local zoning regulations, and subnational fiscal discipline. Older topics are: evaluation of decentralization reforms, tax competition, design of equalization transfers and subnational public finance in general.

Albert Falcó-Gimeno is a a Serra Húnter Fellow (Tenure-Track Assistant Professor) in Political Science at the University of Barcelona. He holds a PhD in Political and Social Sciences (Universitat Pompeu Fabra, 2011) and an MA and Doctor-membership at the Juan March Institute. His fields of research include comparative politics, political economy, and electoral behavior, with a particular interest in coalition politics. His work has been published, among others, in the British Journal of Political Science, Comparative Political Studies, the European Journal of Political Economy, West European Politics, Publius: The Journal of Federalism, Party Politics, South European Society and Politics, and Regional & Federal Studies.