Problema d'activació d'Office 2010 amb clau MAK

Per PAS, PDI i Grup UB

•  An unspecified error has ocurred. Your request cannot be processed at this time. Please try again later.
  • S'ha produit un error no especificat. La sol·licitud no es pot processar en aquest moment. Torneu-ho a provar més tard.

Símptoma.

Aquest és un problema que afecta a les instal·lacions d'Office 2010 que han estat correctament activades prèviament amb la clau MAK i el programa ha funcionat durant un temps sense cap problema. De sobte, aparentment sense motiu, l'Office queda desactivat i cada vegada que obrim qualsevol dels programes de la suite (p.ex Word, Excell...) apareix una finestra indicant-nos que cal activar Office 2010.

Nota: aquesta finestra la podeu tancar fent clic a Cancelar, i podeu seguir treballant amb Office 2010 sense activar-lo. El problema és que és força molest ja que cada vegada que obrim un programa de Office apareix aquesta finestra.

Si seguim les indicacions d'aquest assistent i posem la clau MAK, el procés d'activació comença però finalment rebem l'error següent:

Causes.
Aquest problema de l'actualització automàtica a Service Pack 2 de l'Office.

Solucions.

Per tornar a activar l'Office 2010 podem provar diverses accions:

Opció 1. Arrencar Office amb permisos explícits d'administrador.

•     Tanqueu totes les finestres obertes que tingueu del programa Office 2010
  •     Torneu a arrencar un dels programes de Office, mantenint pressionada la tecla majúscules i fent clic amb el botó dret sobre la icona del programa i escollint Ejecutar como Administrador.
  •     Si torna a aparèixer la finestra dient que Office no està activat, proveu ara de seguir el procés d'activació.
  •     Si heu activat Office correctament ja heu sol·lucionat la incidència. Les properes vegades que obriu qualsevol programa de Office ja podeu fer-ho fent clic a la icona, sense necessitat de fer-ho amb l'opció 'Ejecutar como administrador'. Si no heu pogut sol·luciar-ho proveu els procediments descrits a la l'Opció 2.

Opció 2. Activació per línia de comandes amb permisos d'administrador (aquest procediment exigeix unes quantes accions per part de l'usuari, que detallem a continuació)

•     Tanqueu totes les finestres obertes que tingueu del programa Office 2010
  •     Cerqueu el directori d'instal·lació d'Office 2010. Per fer-ho cerqueu la ubicació del fitxer winword.exe, com mostrem a la imatge pel cas de Windows 7.

• Sel·leccioneu la ubicació complerta del directori i feu amb el botó dret Copiar.

•     Donat que en un mateix equip podem tenir diverses versions d'Office instal·lades, és important asseguar-se de que estem buscant i hem trobat el fitxer correcte. Fixeu-vos per exemple en la icona i en que el directori d'instal·lació contingui Office14 (per exemple, si trobeu Office13 això correspon a la versió Office 2007.
  •     Cerqueu la consola de comandes, obriu-la feu clic amb el botó dret Ejecutar como administrador

• Desplaceu-vos fins al directori d'instal·lació. Si voleu ho podeu fer escrivint 'cd' deixeu un espai i feu clic amb el botó dret Pegar.

• Comproveu que en aquest directori es troba el fitxer 'ospp.vbs' escrivint la comanda dir ospp.vbs. Heu d'obtenir com a resposta aquest fitxer llistat.

•     Per activar el nostre Office executem la comanda 'cscript ospp.vbs /act'.
  •     Obtenim una resposta que ens mostra que s'ha activat correctament.