Com instal·lar dues versions de MS Office en el mateix equip

Per PAS, PDI i grup UB

Resum

Tot i no ser una opció recomanada, alguns usuaris poden plantejar-se tenir en el mateix equip dues versions de MS Office. Desaconsellem sobretot mantenir dues versions de MS Access donat el perill de convertir accidentalment una bases de dades a un nou format incompatible amb altres instal·lacions.

Sempre s'ha d'instal·lar la versió més antiga en primer lloc i posteriorment la versió més actual.

No és possible tenir dues versions diferentes de MS Outlook.

Procediment

Pas 1:

Posem el DVD (o montem el fitxer ISO) i apareix l'assistent d'instal·lació. En cas que no aparegui executar setup.exe a l'arrel del DVD. Acceptem la llicència.

Pas 2:

Arribem al punt on l'assistent distingeix els casos en que ja tenim una versió anterior de MS Office instal·lada o no:

• L'instal·lador no detecta cap versió anterior. En aquest cas ens ofereix les opcions:

Instalar ahora. Instal·la Office amb les opcions per defecte.
Personalizar. Podem especificar quins mòduls instal·larem de cada programa. També podrem modificar el directori d'instal·lació per defecte i introduir el nostre nom i organització.

• Si l'instal·lador detecta una versió anterior, ens oferirà les opcions:

Actualizar. Ens actualitza la versió antiga a la nova, mantenint els mateixos programes i configuracions relacionades. Només quedarà instal·lada la nova versió a l'equip.
Personalizar. Aquesta és l'opció que haurem d'escollir si volem mantenir també en l'equip les aplicacions de la versió anterior. Del nou MS Office podrem triar quins mòduls i programes instal·lar. També podrem modificar el directori d'instal·lació per defecte i introduir el nostre nom i organització.

Pas 3:

Si en qualsevol dels casos triem l'opció personalitzada veurem la següent finestra dividida en cinc pestanyes que haurem de modificar abans de que comenci la còpia de fitxers en l'equip. Si un cop hem triat els mòduls a instal·lar de la primera pestanya fem Instalar ahora sense omplir les altres dues, el programa s'instal·larà al directori per defecte i agafarà la personalització del nostre Windows, opcions que potser volíem modificar.

• Fem un exemple:

• En aquest exemple volem mantenir les versions anteriors, excepte del Excel, PowerPoint i Word (que les volem del 2016).

Pas 4:

Al fer clic a “Actualizar” comença la còpia de fitxers. Finalment quan finalitza la instal·lació apareix aquesta finestra.

Per a treure MS Office 2016 del nostre equip haurem de fer-ho sempre pel Panel de Control/Agregar o Quitar Programas.