Instal·lació i llicenciaments disponibles per ArcGIS Pro 2.3: Llicència nominal, en xarxa o d'usuari individual

Per PAS, PDI

Resum:

En aquesta PMF s’explica com instal·lar l’ArcGIS Pro 2.3 en el sistema operatiu MS Windows. També s'expliquen els tres tipus de llicenciament disponibles: llicència nominal, llicència en xarxa o concurrent i llicència per usuari individual.

Procediment:

• Un cop sol·licitada la llicència al Catàleg de Programai podem descarregar-nos l'arxiu zip que conté l'instal·lador d'ArcGIS Pro 2.3 i el parxe per la versió 2.3.3.
  • Per iniciar la instal·lació fem clic al fitxer .exe anomenat ArcGISPro_23_es_167028 (farem click amb el botó dret i escollim l’opció Ejecutar como Administrador).

• Decidim el directori on fem l'extracció d'arxius. Se'ns informa que els arxius d’instal·lació s’han extret correctament. Deixem sel·leccionada l’opció ejecute el programa ahora.

• S’obrirà l’instal·lador del programa, cal prémer siguiente i acceptar els acords de llicències.

• Important: A la següent finestra es demana indicar el directori d'instal·lació. NO modificarem els directoris que ens ofereixi l'instal·lador per defecte, donat que les versions localitzades d'ArcGis (nosaltres oferim una d'elles, que és la corresponent a l'idioma castellà) tenen problemes d'estabilitat quan es modifica el directori d'instal·lació per defecte.

• Finalment ens apareix la següent pantalla, en el nostre cas desmarquem l'opció per participar en un programa de millora de ESRI, prement al botó Instalar començarà la instal·lació.

• Un cop acabat, apareix un missatge que informa que la instal·lació s’ha realitzat correctament.

• Seguidament, i de forma automàtica, s’instal·larà el paquet d’idioma espanyol. També s'informa quan el procés s’ha realitzat correctament.

• Finalment, quan s’executa per primer cop el programa, és quan cal validar el tipus de llicència que usarem:

Llicència nominal associada a un conte d'ArcGIS Online de la Universitat de Barcelona.

Aquest tipus de llicenciament ens serà útil quan els usuaris publiquen sovint continguts a ArcGIS Online. Es fa una connexió directe entre el codi ArcGIS Online generat per l'usuari i el llicenciament de l'ArcGIS Pro. Els contes ArcGIS Online es serveixen sota demanda a aquells usuaris que l'han sol·licitat.

• Cal obrir una incidència al PAU  indicant que es generi un codi ArcGIS Online amb accés a ArcGIS Pro. Posar el número de sol·licitud de llicència i el correu *@ub.edu de l’usuari que treballarà amb el programa.
  • Un cop l'usuari disposa del codi ArcGIS Online, podrà iniciar sessió a la següent finestra:

Llicència en xarxa o concurrent.

Podeu triar aquest llicenciament quan no necessiteu publicar continguts a  ArcGIS Online. En qualsevol cas, si en un futur us cal treballar amb ArcGIS Online podreu generar-vos un codi i connectar-vos des de ArcGIS Pro. La llicència resideix en el servidor de llicències de la UB. L'usuari no s'ha de preocupar de les renovacions anuals de la mateixa.

• Quan acaba la instal·lació de l'ArcGIS Pro, s'inicia el programa amb la finestra Inicio de Sesión en ArcGIS. A la part inferior de la finestra fem clic a l'opció Configure las opciones de licencias.

• A la finestra Licencia, apartat Tipo de licencia triarem Licencia de uso concurrente. En el camp Administrador de licencia posarem: 27000@llicen04.ub.edu

Llicència per usuari o individual.

Podeu triar aquest llicenciament quan no necessiteu publicar continguts a  ArcGIS Online i treballeu sovint en entorns sense connexió a Internet. En qualsevol cas, si en un futur us cal treballar amb ArcGIS Online podreu generar-vos un codi i connectar-vos-hi des de ArcGIS Pro (caldrà connexió a Internet).

• Cal obrir una incidència al PAU, indiqueu que se us facilitin els codis per la llicència d'usuari o individual per d'ArcGIS Pro. Poseu el número de sol·licitud de llicència i el correu *@ub.edu de l’usuari que treballarà amb el programa.
  • La llicència es facilita des de l'Àrea TIC en format fitxer .txt que conté els codis ESUXXXXXXXX per autoritzar el mòdul principal i les extensions.
  • Només cal connexió a Internet en el moment de l'activació dels codis.
  • Se us afegirà a una llista d'usuaris de manera que, abans de la data de caducitat de les llicències, rebreu un correu amb els nous codis renovats. (Els codis caduquen anualment el dia 30/8, pel que durant el mes de juliol se us facilitarà els nous codis).
  • A la finestra Licencia, apartat Tipo de licencia triarem Licencia de uso único. Podrem aleshores començar el procés d'autorització usant els codis ESU que ens hauran facilitat des de l'ÀreaTIC. Un assistent ens guiarà pel procés d'autorització.

Instal·lació del patch per passar a la versió ArcGIS Pro 2.3.3

Finalitzada la instal·lació, i configurat el tipus de llicenciament, recomanem instal·lar el patch per passar el nostre ArcGIS Pro de la versió 2.3.0 a la 2.3.3. Un pacth recull millores i errors detectats en qualsevol programari des del llençament de la versió inicial.

• El patch el podeu trobar juntament amb l'instal·lador principal, en el mateix zip que ens hem descarregar des del Catàleg de Programari. Es tracta del fitxer ArcGIS_Pro_233_168940.

• S'obrirà una finstra amb el missatge Bienvenido a la revisión de ArcGIS Pro. Podem fer clic a Actualizar.

• Finalitzada l'actualització, podem anar a veure si el patch està correctament instal·lat al menú principal de l'ArcGIS Pro, opció Acerca de...

Etiquetes: ArcGIS Pro