Procediment per actualitzar el servidor de llicències de SPSS 23 i 24 en equips amb MS Windows. Fi del llicenciament de SPSS 22.

Per PAS/PDI

Resum

El servidor de llicències llicen3.ird.ub.edu es dona de baixa durant el 1er Q de 2020. Les llicències que allotja es migren a altres servidors.
En el cas de la família de productes IBM-SPSS, aquest canvi afecta a les versions 22 que finalitza el seu llicenciament i 23, 24 en el que els clients han d'apuntar al nou recurs: llicen04.ub.edu.

Contingut

El servidor de llicències llicen3.ird.ub.edu es dona de baixa durant el 1er Q de 2020 donat que ha arribat al final del seu cicle de vida. Les llicències que allotja es migren a altres servidors.

Repassem que han de fer els clients amb SPSS instal·lat (versions SPSS 22, 23 i 24) en equips amb MS Windows.

SPSS 22: Fi del llicenciament de SPSS 22

SPSS 22 és una versió que, desde fa anys, està fora de suport del fabricant IBM. Les darreres llicències disponibles caduquen el 31/01/2020. NO hi haurà disponibilitat de més llicències per aquesta versió. Cal que els usuaris passin a una versió superior: SPSS 25 o SPSS 26. Podeu demanar les llicències al Catàleg de Programari.

SPSS 23: Canvi al nou servidor de llicències

Els clients amb SPSS 23 procediran com detallem per actualitzar el servidor de llicències:

• Obrim el bloc de notes, notepad.exe, com a administradors

• Fem Archivo/Abrir...

• Naveguem fins cercar el fitxer anomenat spssprod.inf. Aquest fitxer el trobarem al mateix directori d'instal·lació de SPSS:
    • en els equips de 32 bits estarà a C:\Archivos de Programa (x86)\IBM\SPSS\Statistics\23
    • en els equips de 64 bits estarà a C:\Archivos de Programa\IBM\SPSS\Statistics\23
  • Important: fitxar que a la navegació apareguin Todos los archivos.

• Dins del fitxer spssprod.inf cerquem el paràmetre DaemonHost i li modifiquem el seu valor posant llicen04.ub.edu, tal i com mostrem a la imatge:

• Finalitzem l'edició del fitxer guardant els canvis i tancant el Bloc de Notes
  • En endavant, quan executem SPSS 23 ja ens agafarà la llicència del nou servidor.

SPSS 24: Canvi al nou servidor de llicències

Els clients amb SPSS 24 procediran com detallem per actualitzar el servidor de llicències:

• Cercar el IBM SPSS License Authorization Wizard, law.exe. Executar-ho com administrador.

• Apareixen les llicències que estàn al servidor on apunta actualment aquest client SPSS. Fem Siguiente.

• En la següent finestra triem el tipus de llicenciament Licencia de usuario concurrente (compte! no és l'opció que està marcada per defecte).

• Especifiquem el nou servidor de llicències, en el nostre cas: llicen04.ub.edu . Fem Siguiente.

• Apareixen les llicències que es detecten en el nou servidor. Ja podem fer Finalizar.

Valoració mitjana: 1 (1 vot)