Procediment per actualitzar el servidor de llicències de SPSS 23 en equips amb macOS

Per PAS/PDI

Resum

El servidor de llicències llicen3.ird.ub.edu es dona de baixa durant el 1er Q de 2020. Les llicències que allotja es migren a altres servidors.
En el cas de la família de productes IBM-SPSS, aquest canvi afecta a les versions SPSS 22, 23, 24 i Modeler 18.0, els clients han d'apuntar al nou recurs: llicen04.ub.edu.
En aquesta KB detallem el procediment per canviar el servidor de llicències dels clients que tenen SPSS 23 per macOS.

Contingut

El servidor de llicències llicen3.ird.ub.edu es dona de baixa durant el 1er Q de 2020 donat que ha arribat al final del seu cicle de vida. Les llicències que allotja es migren a altres servidors.

Per canviar el servidor de llicències als clients macOS amb SPSS 23 cal editar el fitxer de text spssprod.inf que trobarem empaquetat amb l'executable del SPSS.

Procedim com detallem:

• Cercar amb el finder l'executable de SPSS, típicament a Aplicacions/IBM/SPSS/Statistics/23/, fem clic amb el botó dret, opció Mostrar contingut del paquet o similar depenent de l'idioma del nostre macOS.

• Dins del paquet naveguem fins a cercar el fitxer: Contens/Bin/spssprod.inf, l'obrim amb el TextEdit.

• S'obre un fitxer de text, cerquem el paràmetre DaemonHost i veurem que té el valor  llicen3.ird.ub.edu, editem i modifiquem pel valor llicen04.ub.edu. Guardem i tanquem el fitxer.

• A la propera execució SPSS ja cercarà la llicència al servidor llicen04.ub.edu.