Procediment per actualitzar el servidor de llicències de SPSS 24 en equips amb macOS

Per PAS/PDI

Resum

El servidor de llicències llicen3.ird.ub.edu es dona de baixa durant el 1er Q de 2020. Les llicències que allotja es migren a altres servidors.
En el cas de la família de productes IBM-SPSS, aquest canvi afecta a les versions SPSS 22, 23, 24 i Modeler 18.0, els clients han d'apuntar al nou recurs: llicen04.ub.edu.
En aquesta KB detallem el procediment per actualitzar el servidor de llicències dels clients que tenen SPSS 24 per macOS.

Contingut

El servidor de llicències llicen3.ird.ub.edu es dona de baixa durant el 1er Q de 2020 donat que ha arribat al final del seu cicle de vida. Les llicències que allotja es migren a altres servidors.

Per actualitzar el servidor de llicències als clients macOS amb SPSS 24 cal executar la utilitat SPSS Statistics License Authorization Wizard que trobarem amb el conjunt de programes SPSS.

Procedim com detallem:

• Cercar amb el Finder l'executable  SPSS Statistics License Authorization Wizard, típicament a Aplicacions/IBM/SPSS/Statistics/24/, fem clic per executar-lo.

• S'obrirà l'assitent i ens indicarà les llicències que detecta al servidor actual llicen3.ird.ub.es. Veurem que són llicències amb una caducitat dins del 1er Q de 2020.

• Fem clic a Next i a la següent finestra triem el tipus de llicència concurrent.

• A la propera finestra escriurem el nom del nou servidor de llicències de SPSS: llicen04.ub.edu

•  Fem clic a Next i ens apareixeran les llicències que es detecten al nou servidor.

• Fem clic a Finish i ja podem treballar amb SPSS.