Com podem obtenir i activar el Cambridge Structural Database?

Resum

La UB pot disposar d'una llicència campus de Cambridge Structural Database (CSD) gràcies a les gestions i finançament del Departament de Química Inorgànica i Orgànica.

En fer la sol·licitud de la llicència es facilitarà el customer number i l'activation key necessaris per accedir a la descàrrega del programa i la seva activació.

Procediment

En primer lloc caldrà anar al Catàleg de Programari i fer la sol·licitud de llicència. Finalitzada la sol·licitud podeu accedir als codis des del botó Descàrrega Directa.

Per descarregar el producte:

1. Accedir al web http://www.ccdc.cam.ac.uk/
  2. Anar a Support and Resources > CSDS Downloads
  3. Introduir el vostre e-mail amb domini @ub.edu, també el customer number i l'activation key.
  4. Fet això, es rebrà un e-mail amb enllaços per a la descàrrega dels diversos productes, aquest accés té una validesa de 24 hores.
  5. Es recomana descarregar primer el document CSDS 2020 Release & Installation Notes.La descàrrega de la base de dades triga una bona estona, així que es recomana descarregar tan sols aquell(s) component(s) que s'hagin d'usar, que per a la major part dels usuaris són:

CSDS 2020 Linux 64-bit

CSDS 2020 macOS

CSDS 2020 Windows

Per instal·lar i registrar el producte:

1. Desinstal·leu la versió anterior de la CSD
  2. Instal·leu la CSD.
  3. Per activar el producte obriu un dels programes (ConQuest, Mercury o Mogul) i registreu-vos amb el mateix customer number i l'activation key proporcionats.

La instal·lació de la base de dades i el software requereix uns 17 Gb de disc.

Les actualitzacions de la base de dades CSD es podran descarregar a través del programa Mercury (Help > Check Updates).