Activació dels sistemes operatius Microsoft Windows amb llicència UB. Tipus d'activació: KMS i MAK.

Per PDI / PAS i Grup UB

Resum

Des de l'aparició de Windows Vista Microsoft obliga a activar els productes inclosos en les llicències de Campus, com la que té contractada la UB, això aplica als sistemes operatius MS Windows 7, 8.x i 10 i a les versions de MS Office 2010, 2013 i 2016. En aquesta KB expliquem els tipus d'activació disponibles a la UB i com procedir en cada cas.

L'activació és un procediment que NO interfereix amb la instal·lació, i sempre es realitza un cop finalitzada la instal·lació i el producte funciona corretament.

Detall

Quan s'acaba la instal·lació del MS Windows la llicència està en mode OOB durant 30 dies, aquest és un mode en el que el sistema operatiu funciona amb normalitat però espera a ser activat en aquest període.

Hi ha dos tipus d'activacions disponibles a la UB, activació contra un servidor propi de la UB (activació per KMS) o activació directament contra servidors de Microsoft, usant una clau específica facilitada a la UB (activació per clau MAK).

Prioritàriament,

• si el vostre Windows és un equip fixe del vostre servei o departament o és un portàtil que sovint el porteu i connecteu dins de la xarxa UB feu servir l'activació KMS.
  • En cas contrari, si useu la llicència en un equip personal o és un portàtil de la UB que NO porteu i connecteu sovint a la xarxa UB useu l'activació per clau MAK.

Activació KMS a Windows 7

Durant la instal·lació de Windows 7 no cal fer res. Els equips cercaran automàticament el servidor KMS i s'activaran sense intervenció de l'usuari. Els equips han de tenir definit el sufixe DNS principal com 'ub.edu'.

Per definir el Sufixe DNS principal anem a la pantalla Ver información básica acerca del equipo (Menú Inicio, botò dret a Equipo, Propiedades).
A l'apartat Configuración de nombre ... fem clic al botó de la dreta Cambiar Configuración. S'obre la finestra Propiedades del Sistema, pestanya Nombre del Equipo. Fem clic al botó Cambiar i de la finestra Cambios en el dominio o nombre del equipo anem a l'opció Más... per posar com a Sufixe DNS principal 'ub.edu'.

Activació KMS a Windows 8.x

Durant la instal·lació de Windows 8 no cal fer res. Per a que els equips cerquin automàticament el servidor KMS i s'activin sense intervenció de l'usuari caldrà que tinguin definit el sufixe DNS principal com 'ub.edu'.

Per definir el Sufixe DNS principal anem a la pantalla Ver información básica del equipo. Per fer-ho, des de l'escriptori de Windows desplacen el ratolí lentament cap a una de les dues cantonades de la dreta fins que apareqgui la barra de Windows 8.

Anem a Configuración i a Información de PC,

S'obrirà la finestra Ver información básica acerca del equipo.

Fem Cambiar configuración (1), de la finestra Propiedades del sistema, pestanya Nombre de equipo, fem Cambiar..(2).

A la finestra Cambios en el dominio o el nombre del equipo anem a l'opció Más...(3). Finalment a la finestra Sufijo DNS y nombre NetBIOS del equipo per posem com a Sufixe DNS principal 'ub.edu'. (4)

Activació manual MAK (per Windows 7 i Windows 8.x)

A la part inferior de la pantalla Ver información básica acerca del equipo, veure imatges anteriors, trobem la informació relacionada amb l'activació.

Podem posar la clau MAK fent clic a Cambiar la clave del producto.

Només heu de posar la clau MAK que us faciliti l'Area TIC en la versió MS Windows 7 Enterprise 7 o MS Windows 8.x Enterprise que us hagi facilitat l'AreaTIC.