Com podem saber si el MS Windows està activat? Què passa si no activem MS Windows?

Resum

Un cop instal·lem MS Windows tenim 30 dies per activar-lo. Si no ho fem MS Windows passa a estar en mode informatiu.

Contingut

Per saber si el nostre MS Windows està activat cal anar al Tauler de Control, Sistema i Seguretat, Sistema.

Accedim a la finestra anomenada Visualitza informació bàsica sobre l'ordinador. A la part inferior d'aquesta finestra podem veure la informació sobre l'estat d'activació.

En cas que no activem MS Windows en el període establert, aquest entrarà en el mode informatiu, en aquest mode MS Windows funciona normalment però l'experiència d'usuari es modifica en el següent sentit:

• aparèixen constantment missatges informant que MS Windows no està activat, donant indiciacions de com fer-ho
  • el fons d'escriptori passa a ser de color negre, independentment del que teniem configurat
  • algunes limitacions en el servei d'actualitzacions automàtiques

Quan MS Windows s'activi aquests comportaments desapareixeran.