Com instal·lo el IBM-SPSS Modeler Professional Premium en MS Windows?

Per PDI i PAS

Resum

En aquesta PMF s’explica com instal·lar el IBM Modeler Professional i la seva actualització Premium que inclou eines d’anàlisi de textos no estructurats.

Procediment

• Un cop inserit el DVD s’observa que hi ha dues carpetes a l’arrel d’aquest, una per Windows 64 bits i l’altre per 32 bits. Aconsellem fer una còpia en el nostre PC de la carpeta que correspongui al nostre sistema operatiu.
  • En primer lloc instal·larem el Modeler Professional,  extraiem el fitxer spss_mod_clt_64b_18.0_win_ml.zip, un cop extret cerquem el fitxer setup.exe i amb el botó dret fem Ejecutar como Administrador (no confondre amb el zip no té escrit prm al nom del fitxer).
  • Cal acceptar tots els termes de llicència.
  • Seguidament demana en quin directori es vol realitzar la instal·lació, es pot deixar la carpeta que hi ha seleccionada per defecte. Comença la instal·lació del programa.
  • Un com instal·lat el Modeler el programa arrenca automàticament i mostra una finestra on indica que la prova ha caducat.

• Escollim l’opció Dar licencia de producto, i apareix la finestra on informa de l’estat de llicència:

• Prement a siguiente s’arriba a les diferents opcions de llicència. Hi ha l’opció d’usuari autoritzat seleccionada per defecte, però cal escollir la d’usuari concurrent. Fem clic a Siguiente.

• A la finestra License Manager especificarem en el camp Nombre del administrador de licencias o dirección IP del servidor: llicen04.ub.edu, fem clic a Siguiente.

• Apareix la finestra on informa que s’ha completat el procés, prémer finalitzar:

• Un cop instal·lat el Modeler Professional podem veure que apareix al menú inicio del MS Windows el directori IBM SPSS Modeler 18.
  • Per instal·lar el Modeler Premium, extraiem el fitxer spss_mod_prm_clt_64b_18.0_win_ml.zip
  • Anàlogament cerquem el fitxer setup.exe i fem amb el botó dret del ratolí Ejecutar como Administrador.

• Seguir els mateixos passos descrits per a la instal·lació del Modeler Professional.

• Apareix el següent missatge del FireWall de Windows, cal permetre l’accés.

• Un cop finalitzada la instal·lació s’observa que no apareix cap nou programa al menú inicio de Windows. Arrencant el Modeler, però,veurem que ara apareix una pestanya de Text Analytics a baix a la dreta:

• Per veure el mòduls llicenciats i quan caduquem podem anar a Ayuda del menú principal del programa, i l'opció Acerca de...

Etiquetes: Modeler