Configuració del servidor de llicències UB pels clients instal·lats des del portal web NI Download Academic Software.

Per PAS/PDI

Resum

En aquesta KB es mostra com configurar l'accés a la llicència UB per aquelles instal·lacions de Labview, i altre programari de National Instruments, NI, realitzades directament des dels instal·ladors oferts al portal de NI Download Academic Software.
Els instal·ladors oferts des de l'ÀreaTIC ja porten incorporada la configuració de la llicència.

Contingut

Els equips MS Windows que contenen programari de National Instruments, amb llicència UB, hauran d'assegurar-se que tinguin el domini ub.edu com a sufixe DNS de sortida. Distingirem dos casos:

1. Equips dins del directori actiu, DA, de la UB

Els equips que estan dins del directori actiu de la UB, a banda de sortir amb el domini principal, da.ub.edu, també se'ls hi ha afegit el domini ub.edu automàticament. Per tant, en aquests equips no caldrà fer cap modificació.

Com podem saber si un equip està dins del directori actiu de la UB?

Anem a les propietats del nostre equip (botó dret a Mi PCEste equipo,...) i triem del menú Propiedades.

Cerquem el camp Nombre completo del equipo.

Si apareix el sufixe da.ub.edu al final del nom és que el nostre equip SI forma part del directori actiu de la UB. A la següent imatge veiem un exemple d'un equip que SI forma part del DA.

Si no apareix el sufixe da.ub.edu al final del nom és que el nostre equip NO forma part del directori actiu de la UB. A la següent imatge veiem un exemple d'un equip que no forma part del DA.

2. Equips fóra del directori actiu de la UB.

En aquest cas, caldrà comprovar-lo i/o afegir-lo manualment, tal i com mostrem a la imatge.

Considerem que l'usuari, PAS/PDI, decideix descarregar-se el programari directament des del web de National Instruments, Download Academic Software. Un cop instal·lat el programari es demana registrar-lo amb un S/N o opcionalment ofereix treballar durant uns dies en la versió de prova. Escollirem aquesta opció. Tanquem el Labview, o programa instal·lat, i seguirem el següent protocol:

• Obrim el programa NI License Manager, ho podem fer pel camp de cerca de Windows (Cortana)

• Anem a l'entrada del menú principal Manage Volume License Servers ...

• En el camp Volume License Servers posem les dades tal i com mostrem a la imatge:

• Per comprovar que està correctament configurat podem anar a la pestanya Network Licenses i haurem de veure:
    • informació sobre el servidor de llicències i l'administrador de llicències a la UB al panell esquerra
    • informació sobre el tipus de llicències i nombre de nodes: Unmanaged Concurrent i 100 nodes disponibles.

• Atenció al següent error conegut !!
    • les llicències del tipus Ummanaged Concurrent, com la que tenim a la UB, aparèixen, a la pestanya Product Summary del NI License Manager, com a llicències d'Avaluació tot i estar correctament servides pel servidor de llicències.

• Novament, insistir que per comprovar que les llicències estan  correctament configurades, podem anar a la pestanya Network Licenses i haurem de veure:
    • Al panell esquerra: informació sobre el servidor de llicències i l'administrador de llicències a la UB
    • Al panell dret:informació sobre el tipus de llicències i nombre de nodes: Unmanaged Concurrent i 100 nodes disponibles.