ARTE Y TECNOLOGÍA DE LA IMAGEN. Especialidad del Máster Universitario "ProdArt"

Orientada a la Investigación

Taller con Roc Parés / 20 de octubre de 2016

without comments

Roc Parés i Burguès (Mèxic, D.F., 1968). Artista investigador en comunicació interactiva. Viu i treballa a Catalunya des de l’any 1983

http://roc-pares.net

Doctor en Comunicació Audiovisual (UPF, 2001) i Llicenciat en Belles Arts (UB, 1992). Professor Associat i Investigador del Grup DigiDoc, del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Els seus treballs artístics es caracteritzen per la experimentació poètica i crítica amb les tecnologies digitals i han estat presentats i exhibits internacionalment al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Fundació Joan Miró (FJM), Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia (MNCARS), Centro Cultural de Belém, Tate Gallery, Art Gallery of Ontario (AGO), National Museum of Photography, Film and Television (NMPFT), Centro Cultural de España en México (CCEMX), Ex Teresa Arte Actual, Laboratoire Paragraphe Université PARIS 8, Brandts Danmarks Mediemuseum, Centrale Montemartini, entre altres. Els seus treballs de recerca han estat publicats per British Computer Society, Academic Press, FECYT, Macba, MIT Press, entre altres. Ha col·laborat amb desenes d’artistes, científics, enginyers, institucions i col·lectius amb qui ha impulsat algunes plataformes pioneres en l’art electrònic, com Galeria Virtual (Museu de la Ciència 1993-95 i UPF 1995-2000) dedicada el desenvolupament de la realitat virtual com a forma d’art; Macba En línea (Macba+UPF 1995-97) dedicada a l’art en xarxa; M.A.L. (HANGAR+MOB Comissió Europea 2011-13) dedicat a l’art amb dispositius mòbils intel·ligents o el Màster Universitari en Arts Digitals, UPF (1995-2015) del que va ser codirector del 2010 al 2015. El seu compromís amb una cultura interdisciplinària (que defensa pel seu potencial anti-dogmàtic i per la seva força civilitzadora), l’ha portat a explorar les interseccions entre art, ciència, tecnologia, pensament i societat. Roc Parés ha rebut nombrosos premis, beques i distincions per obres individuals i col·lectives, actualment (2016-17) és beneficiari d’un Ajut FBBVA per a Creadors i Investigadors Culturals. Recentment ha estat designat, juntament amb Mery Cuesta, comissari de la presència catalana a la Biennal de Venècia 2017.

Written by admin

octubre 18th, 2016 at 9:01 am

Posted in Uncategorized