El passat dimarts 6 de novembre la Universitat de Barcelona va recollir el diploma que l’acredita com a entitat adherida al Programa d’Acords Voluntaris de reducció de CO2 de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC).

En l’acte, celebrat a l’Auditori del Palau de la Generalitat, van rebre els certificats d’Acords Voluntaris les últimes 35 organitzacions que s’han adherit a aquest programa de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) que promou la Generalitat.

Acte lliurament diplomes Acords Voluntaris reducció CO2 2018
Representants de les organitzacions que van rebre els certificats d’Acords Voluntaris

Per part de la Universitat de Barcelona, van estar presents la Dra. Maite Vilalta, Vicerectora d’Igualtat i Acció Social, i en Pedro Moreno, cap de l’Oficina de Seguretat, Salut i Medi Ambient (OSSMA). Des d’aquesta oficina s’ha coordinat el procés d’adhesió i s’ha recopilat la informació tant per elaborar l’inventari d’emissions de l’any 2017 com el programa d’actuació per a la reducció d’emissions l’any 2018.

En aquest pla d’acció que la UB ha presentat per a l’any 2018 s’inclouen 11 actuacions diferents. Es preveu que les mesures plantejades permetin aconseguir una disminució del 70% en les emissions de GEH.

Diploma UB adhesio Acords Voluntaris reducció CO2
Certificat d’adhesió de la Universitat de Barcelona al Programa d’Acords Voluntaris

Junt amb l’OSSMA, cal destacar la participació en el procés d’adhesió al Programa d’acords voluntaris de la Unitat de Manteniment, Esports UB, el Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI), el Servei de Vehicles de la Facultat de Biologia, el grup ApS de la Facultat de Biologia i l’alumnat de l’assignatura Desenvolupament Sostenible del grau de Ciències Ambientals.

Més informació

OSSMA