Nou Diccionari de química

El TERMCAT acaba de publicar en línia el Diccionari de química, que ha elaborat conjuntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya i Enciclopèdia Catalana, amb la col·laboració de la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Fundació Torrens-Ibern.

Cal destacar que alguns membres de la UB han intervingut en aquesta obra com a experts: Pere Alemany, Enric Brillas, Pere Cabot, Miquel Esteban, Xavier Giménez, Claudi Mans, Francesc Mas, Pere Molera, Jordi Ribas, Joaquim Sales, Maria Sarret, Eudald Vilaseca.

Aquesta obra té tres aspectes rellevants: la informació associada a cada terme, la infografia interactiva de la taula periòdica i els annexos.

1. Informació associada a cada terme

Aquest diccionari conté més de vuit-cents termes amb definició, equivalències al castellà i l’anglès, notes i, si és pertinent, indicació del símbol o la fórmula del terme, taules i esquemes.

fenolat

2. Infografia interactiva de la taula periòdica dels elements

taulaperiodica3. Annexos

Els annexos Nomenclatura i formulació de química inorgànica i Nomenclatura de química orgànica presenten un resum de les principals regles de nomenclatura i formulació de la química orgànica i de la química inorgànica establertes per la IUPAC.

Comments are closed.