Com puc compartir contingut en una sessió de BB Collaborate?

Compartir contingut durant les nostres sessions virtuals de BB Collaborate pot ser una eina útil per tal de completar l'experiència d'aprenentatge.

Per tal de poder-ho fer, només cal que seguiu aquestes instruccions:

1) Entreu a la sessió i feu clic al botó lila que trobareu a la cantonada inferior dreta de la pantalla:

2) Seguidament, feu clic a Comparteix el contingut:

3) Veureu que a l'apartat Contingut principal trobareu diferents opcions, des de Comparteix la pissarra electrònica, comparteix l'aplicació o la pantalla, Comparteix la càmera i Comparteix fitxers:

 

4) Comparteix la pissarra electrònica: aquesta opció us permet compartir una pissarra en blanc per a què la utilitzeu per ajudar-vos en les vostres explicacions. A la cantonada superior esquerra trobareu diferents icones que us permetran escriure, dibuixar, remarcar i esborrar el que aneu afegint:

Per deixar de compartir la pissarra, feu clic al símbol de stop (la icona del quadrat encerclada) que apareix a la cantonada superior dreta de la pantalla:

 

5) Comparteix l'aplicació o la pantalla: podeu compartir vídeos des de lloc com YouTube, o bé arxius d'àudio i vídeo que tingueu al vostre escriptori en una pestanya nova de Chrome:

- Seleccioneu Pestanya de Chrome

- Seleccioneu la casella de verificació Compartir àudio

- Escolliu la pestanya que desitjeu compartir del llistat

- Seleccioneu Comparteix

- A continuació, veureu que s'obrirà automàticament la finestra que heu seleccionat, emmarcada amb un requadre blau. Quan vulgueu deixar de compartir la pantalla, feu clic a Interrumpir, situat a la cantonada superior esquerra de la pantalla:

També podeu seleccionar Ventana de la aplicación, que us permetrà compartir qualsevol finestra que tingueu oberta a l'ordinador (per exemple, el vostre explorador d'arxius, un programa que tingueu obert...):

Finalment, l'opció Toda la pantalla, el que farà és compartir exactament tot el que vosaltres veieu a la pantalla. Això, per tant, significa que no compartirà només una pestanya determinada o una finestra concreta, sinó que mostrarà el que esteu veient vosaltres a la pantalla en temps real, mostrant totes les vostres accions. (Aquesta opció està pensada per quan teniu més d'un monitor/pantalla, si compartiu pantalla del vostre únic monitor es produrirà un bucle a la imatge, doncs s'està compartint a sí mateixa, no la feu servir) :

 

6) Compartir arxius: aquesta opció us permetrà compartir arxius (PDF, PowerPoint, JPEG i PNG) amb la resta de participants.

- Només cal que arrossegueu els fitxers fins el requadre Afegir arxius i deixar-los anar:

- Seguidament, veureu que a sota del requadre apareixerà l'opció Compartir. Feu clic:

- L'arxiu es compartirà a la sessió i tots els participants podran veure'l. Tindreu, a la cantonada superior esquerra, les eines d'edició (com les que apareixen a l'eina Pissarra):

- Finalment, per deixar de compartir l'arxiu, podeu fer clic al botó Stop:

Recordeu que els arxius que compartiu durant la sessió no podran ser descarregats per la resta d'usuaris, només visualitzats. Si voleu que els descarreguin, haureu de penjar-los prèviament al curs.

 

7) Compartir càmera: aquesta opció us permetrà connectar la vostra càmera web per tal que la resta de participants us puguin veure.

 

 

 

 

Perfil:

Categoria PMF: