Detall

Cicle Continuat de Conferències de la FMiCS: The pediatric glioma driver mutation, H3.3 K27M, disrupts mitotic histone phosphorylation leading to tumor formation through the induction of chromosomal instability

Notícia | 10-06-2022

El proper 10 de juny a les 12h, l'Aula Magna del Campus Clínic acollirà el quart dels seminari del Cicle Continuat de Conferències de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.

El seminari porta per títol "The pediatric glioma driver mutation, H3.3 K27M, disrupts mitotic histone phosphorylation leading to tumor formation through the induction of chromosomal instability" i estarà a càrrec del Dr. Charles Day de la Universitat de Minnesota Hormel Institute i el departament de Neurocirurgia del Mayo Clinic.

Aquest seminari, esta adreçat a tot el PDI de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i els diferents centres de recerca de Barcelona i no requereixen inscripció prèvia per poder assistir-hi.

A continuació trobareu una breu sinopsi dels temes que abordarà la Dr. Day durant el seminari:

Dr. Charles Day is a Senior Research Fellow in the cellular dynamics group at the University of Minnesota's Hormel Institute and also holds a Visiting Scholar position in the Department of Neurosurgery at the Mayo Clinic. Dr. Day's primary research interest is in understanding the effects of histone post-translational modifications on mitosis and cell cycle regulation. He is currently working in the context of pediatric glioma, where driver mutations with direct effects on histone deposition or post-translational modification have been identified. Dr Day will present unpublished results about the interconnection between tumor epigenetic reprogramming and genomic instability in pediatric high-grade gliomas.

Us hi esperem!