Conservació del primat mangabei i comunitats locals a Ghana

published: 5 Nov 2012  |  
2198visits
00:04:24
No s'ha trobat cap mèdia.
6
Synopsis
Share
Download
Comments (0)
  • Les poblacions silvestres del primat mangabei de coroneta blanca (Cercocebus atys lunulatus) estan disminuint ràpidament a causa de la reducció dels boscos tropicals, el seu hàbitat natural. Malgrat la seva capacitat d'adaptació, aquesta espècie només sobreviu en petites àrees boscoses de Ghana, la Costa d'Ivori i Burkina Faso i, per tant, és una de les espècies en perill d'extinció.
    Sonia Sánchez, professora del Departament de Psiquiatria i Psicobiologia Clínica de la Universitat de Barcelona (UB), és membre del Grup d'Etologia de la UB i dirigeix des del 2010 un projecte pioner a la regió de Ghana a l'oest d'Àfrica per conservar el mangabei de coroneta blanca, un dels primats més amenaçats del món. El projecte, que pretén reintroduir al seu hàbitat natural un grup de mangabeis captius i fer el seguiment de l'adaptació d'aquests exemplars, té el suport del Zoo de Barcelona, de l'Acció per a la Conservació dels Primats de l'Àfrica Occidental (WAPCA) i de la Divisió de Vida Salvatge (Wildlife Division).

    Llicència Creative Commons by-nc-nd
    Notify
    Wrong content alertTancar
    Si heu detectat algún error a aquest vídeo ens ho podeu notificar al correu mencionant l'identificador del vídeo: 52519
    ©Universitat de Barcelona
  • Codi per incrustar aquest vídeo
  • To download files "Right click" on the link and "Save link as".
    Content: Vídeo
Pàgina