Des de dins. Exposició. Màster en Producció i Recerca Artística «ACI».

L’exposició Des de dins presenta els treballs desenvolupats pels joves creadors nacionals i internacionals del Màster en Producció i Recerca Artística de la Universitat de Barcelona, dins de la línia «Art i contextos intermèdia».

Aquesta edició, repensada en l’excepcionalitat del moment, es desplega en dos moments i dos llocs diferents. Una primera part que va tenir lloc al mes de juliol i una segona part a la tardor en dos espais expositius: la Fundació Felícia Fuster i el Lab 36 de la Galeria Senda. D’aquesta manera seguim en la línia de promoure col·laboracions tant en l’àmbit privat com institucional del teixit cultural de la ciutat. Volem remarcar que aquesta iniciativa és fruit de les enriquidores col·laboracions que va establir Pep Montoya, coordinador del Màster, i que malauradament ens va deixar durant la pandèmia. Per aquesta ocasió, hem trobat adient compartir un fragment escrit d’en Pep que defineix molt bé el seu pòsit i tarannà transmesos al llarg de la seva trajectòria com a docent i artista:

La tradició i realitat artístiques de Barcelona són molt complexes; hi conviuen com a mínim tres estrats d’actuació: el públic, el privat i el constantment emergent. Aquest dinamisme es nodreix en gran mesura dels alumnes de la Facultat de Belles Arts i, en casos molt concrets, d’alumnes titulats del Màster. És per això que la voluntat de ProdArt és formar des de la pràctica artística i la reflexió, i generar tant continguts visuals com arguments de reflexió crítica sobre allò considerat del moment actual. Col·laboració, participació i diàleg són essencials per a la creació i difusió artístiques.

D’aquí, la il·lusió… [des de dins cap a fora]. En record de Pep Montoya.