II Fòrum Internacional HerbArt: art i ciència en confluència

Fins avui mateix ha existit una oposició i un mur que separa les activitats i els pensaments científics i humanístics, els qual han viscut d’esquena i s’han mantingut massa separats l’un de l’altre. Això constitueix un problema en el progrés de la societat humana.
Des de l’organització del fòrum fa temps que intentem activament trencar aquest mur existent entre aquestes dues àrees del coneixement.

L’any 2019, científics i artistes vam convergir en l’organització d’unes jornades internacionals, amb el títol «HerbArt: art i ciència en confluència», amb les quals ens vam proposar un espai de relació, treball, col·laboració i difusió. L’experiència reeixida ens va portar a coparticipar en el projecte europeu «Roots & Seeds. Biodiversity Crisis and Plant Resistance» (BioXXI, 616712-CREA-1-20201-ES-CULT-COOP1), amb la Fundació Quo Artis (Barcelona), Leonardo/ OLATS (París) i Ars Electronica (Linz). Ens uneix el mateix propòsit de fusionar definitivament botànica i art, ciència i humanitats en una sola cultura per a afrontar els reptes futurs davant de la crisi de la biodiversitat. El fòrum que els presentem a continuació, doncs, s’inscriu en el marc de les activitats de creació i recerca que contempla el projecte.

Programa_fòrum

Es demana inscripció prèvia. Es podrà optar per l’assistència presencial o telemàtica:

https://rootsandseedsxxi.eu/ii-internation-forum-herbart-art-and-science-at-confluence-bcn/