Dimarts de vídeo. Reorganitzar la cinefília: reflexions des de l’assaig visual

Projecció13.06.2023 / 19hSala Bar

 

Requereix el cinema realitzat per dones i altres identitats dissidents d’escenaris interpretatius particulars? Són suficients les fonts teòriques que constitueixen els pilars de les universitats de cinema modernes per analitzar aquests cinemes creats des de la dissidència? És necessari construir un nou llenguatge acadèmic que ens ajudi a analitzar i pensar al voltant d’aquestes filmografies? Hem tantejat possibles respostes per a totes aquestes preguntes a través del procés Reorganitzar la cinefília: reflexions des de l’assaig visual, en el qual aspirem a obrir una fissura en el currículum universitari per a pensar conjuntament amb l’alumnat sobre les filmografies realitzades per dones.

Fent ús de l’assaig visual, un format amb un cert recorregut però fins ara amb poc reconeixement dins de l’acadèmia, les peces resultants donen continuïtat a les reflexions al voltant de quins escenaris interpretatius permeten florir una anàlisi rigorosa del cinema realitzat per dones.

La sessió comptarà amb la presència de l’alumnat que ha executat les peces.