ARTE Y TECNOLOGÍA DE LA IMAGEN. Especialidad del Máster Universitario "ProdArt"

Orientada a la Investigación

Debat a la AAVC

without comments

Jornada de Debats de la AAVC
21 de desembre de 2012 a Hangar – BCN

1. L’escena del Videoart a Catalunya. (12h)
Quin és l’estat actual de l’escena del videoart al país? Quines vies de professionalització emprenen els artistes? Com sobreviuen les plataformes de difusió existents? Un debat que ha de servir per reconèixer com està organitzat els sistema de l’art en el camp del vídeo art a Catalunya i conèixer de primera la salut de la creació i el consum, l’èxit de les plataformes de difusió, els arxius o la projecció internacional dels artistes en actiu. Aquestes i altres preguntes es plantegen com a punt de partida per un espai de comunicació on hem convidat amb especial èmfasi als estudiants d’art i als artistes joves del país.
Alba G. Corral
Weare QQ
Laura Baigorri (comisaria independiente, profesora UB)
Eli LLoveras (Hamaca)
Rosa Llop (OVNI)
Julia Morandeira (Fira Loop)

2. Com s’ho fan els artistes en temps de crisi? (16h)
Una conversa entre artistes que, per la seva producció i trajectòria, pot ser un referent per a les noves generacions i el públic seguidor de l’art contemporani. Es tractarà de fer un repàs a la vida professional: formació, emergència, experiències amb les galeries o les institucions difusores i trajectòria artística en uns moments de crisi, canvi i noves oportunitats.
Alicia Vela
Carles Congost
Marcel·lí Antúnez
Prejaume
Dora García

3. El sistema de l’art a Catalunya arran de la crisi (18h)
Experiències, cojuntures i estratègies d’acció en un periòde de reducció de recursos, inestabilitat política i fragilitat manifesta dels agants configuradors del sistema.Gestors, comisaris i activistes destacats comparetixen una mirada actualitzada del sistema en mig d’un procés de transició política i econòmica. Agents, institucions, organitzacions, comportaments, creences, normes, actituds, ideals, valors i les seves respectives interaccions a debat.
Pep Dardanyà, artista i gestor (Can Xalant)
Rosa Pera, comisaria i directora del Bòlit
Francesc Vidal, Priorat Centre d’Art – Xarxaprod
Àngels de la Mota, Estany de la Mota
Carles Guerra, MACBA

Written by admin

diciembre 13th, 2012 at 5:13 pm

Posted in información