Quants quilòmetres podem pedalar entre tota la comunitat de la Universitat de Barcelona durant un mes?

L’abril és el mes dels “30 dies en bici”, una iniciativa internacional que pretén promoure l’ús de la bicicleta. L’objectiu és aconseguir canviar els hàbits de mobilitat, animant a tota la ciutadania a desplaçar-se amb bicicleta durant el mes d’abril per tal que puguin provar els beneficis de moure’s amb aquest mitjà de transport sostenible i que el continuïn utilitzant la resta de l’any.

La Universitat de Barcelona s’ha adherit als dos Reptes que s’organitzen durant aquest mes:

  • Repte #30diesAMBbiciBCN, que s’ha creat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En anteriors edicions del Repte, es va construir un mapa de calor dels recorreguts de mobilitat en bicicleta a l’àrea metropolitana gràcies als trajectes dels participants.
  • #Reto30Diasenbici, on estaràs competint amb altres universitats espanyoles per veure quina és la que recorre més quilòmetres amb bicicleta.

Si vas amb bici durant almenys 30 quilòmetres durant l’abril, entraràs en el sorteig de diferents regals relacionats amb la mobilitat sostenible amb bicicleta, com ara motxilles, cadenat per a bicicleta, revisions de la bici, llums, eines, i altres accessoris. En el repte de Barcelona, aquest any també serveixen els recorreguts que facis en patinet, patins o altres vehicles de mobilitat personal (VMP).

Per apuntar-te als Reptes només cal que:

  • Et registris en qualsevol dels dos reptes a través de les pàgines web del Repte “30 dies amb Bici Bcn” o del Reto “30 dias en bici”. No et caldrà fer el registre dues vegades, ja que fent el registre en qualsevol dels dos reptes ja estaràs participant de forma automàtica en tots dos a la vegada. (Registre obert fins al 15 d’abril)
  • Seleccionis que participes com a membre de la Universitat de Barcelona, i posant el codi “ubarcelona2019.
  • Descarreguis l’aplicació de Ciclogreen al teu telèfon mòbil, i registris els teus desplaçaments.
  • Acumulis almenys 30 km entre el dia 1 i 30 d’abril i  així participaràs en el sorteig de regals.

Ens ajudes a guanyar els Reptes? Participa-hi i comparteix les teves pedalades a les xarxes socials amb les etiquetes #30diesAMBbiciBCN, #30diasenbici, #30DEB i #30daysofbiking.

30 dies amb bici 2019

Aquesta acció contribueix als següents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides:

ODS 3: Salut i Benestar ODS 11: Ciutats i Comunitats Sostenibles
ODS 3 ODS 11

OSSMA