La Viquipèdia, una eina per compartir lliurement el coneixement

Durant el mes de setembre la Viquipèdia en català va tenir més de 42 milions de consultes. No obstant això, el nombre d’editors és més aviat reduït: només uns 1500. Amical Wikimedia acaba de posar en marxa la campanya #editorvisual per animar a la participació.

L’editor visual és concebut com el canvi més significatiu de la història de la Wikipedia, ja que permet d’editar sense necessitat d’aprendre la sintaxi wiki. Per participar en la campanya promoguda per Amical Wikimedia, que va començar el 24 de novembre i durarà fins al 19 de desembre, només cal fer clic al botó ‘Modifica’ de la Viquipèdia, fer una millora a qualsevol article i compartir l’experiència a la xarxa amb l’etiqueta #editorvisual.

Amical Wikimedia és una organització independent sense ànim de lucre que promou la Viquipèdia, els seus projectes germans i el coneixement lliure a dins i fora de la xarxa. El seu objectiu és que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible per a tothom en qualsevol llengua. Si compartiu aquest objectiu, feu-vos editors de la Viquipèdia ara que teniu a la vostra disposició l’editor visual.viquipedia

Piulant compartiu informació amb els vostres seguidors, editant la Viquipèdia ho feu amb tota la humanitat. #editorvisual

 

Comments are closed.