La memòria històrica des de la pràctica artística. El món dels vencedors (Ignasi Prat Altimira)

Ignasi Prat imatge

El proper dilluns 17 de Febrer a les 18h, a l’aula 303 de la Facultat de Geografia i Història de la UB, el Seminari Permanent de Rastres i Rostres de la Violència presenta: La memòria històrica des de la pràctica artística. El món dels vencedors (Ignasi Prat Altimira)

El seminari serà dut a càrrec d’Ignasi Prat Altimira, artista visual. És llicenciat en Belles Arts i Màster en Producció i investigació artística per la Universitat de Barcelona. Ha obtingut beques de La Capella-BCN Producció, de la VEGAP, de la Sala d’Art Jove, del Centre d’art Maristany entre altres i premis entre els quals destaquen la Biennal de Valls- Guasch Coranty, el Premi Ciutat de Manacor o el premi nacional València Crea. Ha participat en exposicions col·lectives i individuals en centres com el MUSAC de Lleó, el Centre de Cultura Contemporània del Carmen (València), Arts Santa
Mònica de Barcelona, L’Institut d’Estudis Ilerdencs (Lleida), La Capella (Barcelona) o Le Breffoi-Salle Nicole Ginoux, Mountrouge (França).

IMG_3092-copia2

L’artista proposa un discurs polític-estètic que conjuga la teoria amb la pràctica fotogràfica, que desenvolupa en processos de llarg recorregut i es concreta principalment en produccions fotogràfiques seriades.  Així doncs, el projecte  “El món dels vencedors” utilitza la fotografia com a suport a una activitat d’arqueologia del franquisme basada en la revelació estètica de les residències dels màxims responsables de la repressió, que pren com a motiu forçós la frontera.

Els valors dels personatges es troben projectats en els diferents motius del límit residencial, com els portals, les façanes i vistes més generals. Les fotografies també donen compte del béns immobles i ofereixen un recorregut arquitectònic a cavall del gust personal i la construcció simbòlica del franquisme.

019
001-1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *