L’Instituto de Salud Carlos III financia un estudi sobre la implicació patològica del teixit adipós en l’enfermetat de Crohn

L’Instituto de Salud Carlos III financia un estudi sobre la implicació patològica del teixit adipós en l’enfermetat de Crohn

El projecte de recerca estudiarà el paper del teixit adipós blanc mesentèric associat a l’intestí prim en l’aparició i evolució de l’enfermetat de Crohn. El Crohn és una enfermetat inflamatòria crònica i incurable relacionada amb causes genètiques i ambientals, i on també hi té un paper el microbioma intestinal. Degut a la seva complexitat biològica és una enfermetat difícil de preveure i de controlar terapèuticament.

D’altra banda, s’ha suggerit que el teixit adipós associat al budell pateix una transformació en aquests pacients de manera que s’hipertròfia i envolcalla el budell (creaping fat), la qual cosa s’ha associat amb un empitjorament de la malaltia i a un augment de la recurrència quirúrgica.

Aquest projecte de tres anys finançat pel Ministerio de Ciencia e Innovación, estudiarà la relació entre el procés d’hipertròfia de l’adipós mesentèric i l’evolució de la malaltia de Crohn al budell.

L’equip del projecte està format per investigadors del grup de recerca Metabolisme Lipídic-CEREMET i del grup de recerca de Malalties Inflamatòries de l’Institut Germans Trias i Pujol al qual pertany el Dr. Josep Manyé, investigador principal del projecte.

 

 

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*