Jornada: La “gamificació” a l’educació superior

29 de febrer de 2016
Campus Mundet
Aula Magna de l’ edifici del Teatre

La gamificació s’està convertint en una tendència innovadora en molts àmbits (recursos humans, sanitat, màrqueting) i l’educació superior no n’està exempta. Aquesta jornada pretén introduir-nos en els conceptes bàsics d’aquesta metodologia, veure un exemple d’intervenció didàctica gamificada i obrir el diàleg entre assistents i experts convidats per resoldre dubtes i analitzar reptes.

Programa

10.00 – 10.15 h. Presentació
Joan Tomàs Pujolà. Professor de la Universitat de Barcelona

10.15 – 11.45 h. Homo ludens: el poder transformador del joc
Imma Marín. Marinva, empresa de joc i educació
Jugar és una necessitat, un impuls primari i gratuït, que ens empeny des de la infància a descobrir, conèixer, dominar i estimar el món i la vida. És impossible parlar de l’ésser humà sense parlar del joc. En paraules de Friedrich von Schiller, «l’home només és veritablement humà quan juga». Aleshores… què significa aproximar-nos a l’aprenentatge amb ulls de joc, i què provoca? I què aporta de diferent la nouvinguda gamificació?

11.45 – 12.30 h. Conspiració intergalàctica: una experiència de gamificació a l’educació superior
Pere Cornellà. Professor de la Universitat de Girona

12.30 – 13.00 h. Descans

13.00 – 14.00 h. Taula rodona gamificada
Joan Tomàs Pujolà
Imma Marín
Pere Cornellà

Més informació: http://www.ub.edu/ice/jornades/gamificacio

SONY DSC